Deze pagina is alleen toegankelijk voor WIMED-leden

Carpaccio van verse ananas en aardbeien geparfumeerd met munt

Beschrijving

Carpaccio van verse ananas en aardbeien geparfumeerd met munt

Dit dessertje blinkt uit door zijn eenvoud. Een handjevol gezonde ingrediënten zorgt voor een cocktail van polyfenolen en flavonoïden. Voldoende om dienst te doen als antioxidant in de strijd tegen vrije radicalen.  Maar er is meer. Bromelaïne, een stof in ananas, belemmert de vorming van prostagladines van de 2de serie. Deze staan bekend als ontstekingsbevorderend en kunnen gerust wat remming gebruiken. Datzelfde bromelaïne werkt ook gunstig voor hart en bloedvaten. Niet voor niets wordt ananas een orthomoleculaire ‘pipe cleaner’ genoemd.

Het bijhorend sausje, een duo van verse hoevekaas en yoghurt zorgt niet alleen voor een romige structuur, maar is ook verantwoordelijk voor de essentiële aminozuren. Gefermenteerde zuivel verteert makkelijk en is een toegankelijke bron van calcium. Gula java of natuurlijke kokossuiker vermengd met gehakte munt geeft dit gerecht de allure van een zoet dessert.       

WIMED-lidmaatschap vereist

De andere onderdelen van deze pagina zijn voorbehouden voor WIMED-leden. Log in om deze onderdelen te bekijken (WIMED-lidmaatschap vereist).