Weet wat je neemt

In deze interactieve rubriek “Weet wat je neemt” vinden WIMED- abonnees informatie over de medicijnen en orthocijnen, die ze nemen: werking, bijwerkingen en contra-indicaties.

Dit is geen adviesrubriek, hoewel we steeds aanvullend een orthomoleculair advies geven bij het ziektebeeld waarvoor de medicatie gebruikt wordt, om aan te tonen dat er natuurlijke substitutie orthocijnen kunnen worden ingezet.
Het eFIOW geeft hier dus uitsluitend richtlijnen en mogelijke substituties. De aangegeven doseringen zijn algemeen en dienen onder begeleiding van een orthomoleculaire arts individueel te worden aangepast.
 

Waarschuwing & adviezen!
1. Het eFIOW geeft hier een objectieve schets van de werking, bijwerkingen en contra-indicaties van de vermelde medicijnen. Wij raden het absoluut af om op eigen houtje te stoppen met je medicatie. Dit dient onder de begeleiding van de arts te gebeuren.
2. De orthomoleculaire adviezen omvatten een lijst van stoffen waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze werken bij het betreffende ziektebeeld. Ze zijn bedoeld ter ondersteuning of complementair (aanvullend), niet als vervanging van de gebruikte medicatie.
3. Indien je de orthomoleculaire stoffen toch als substitutie of vervanging wil gebruiken, waarbij je wenst te stoppen met klassieke medicatie en je beslist volledig over te stappen op een orthomoleculaire behandelsplan, dien je dit uitsluitend te doen onder toezicht van een orthomoleculaire arts.  
4. Indien je meer informatie wil, zoek dan in onze ortho-encyclopedie jouw bepaald ziektebeeld op. Elk ziektebeeld is er volledig orthomoleculair uitgewerkt.
Deze online-encyclopedie start vanaf 21-09-2013 met 10 belangrijke ziektebeelden en wordt maandelijks aangevuld met nieuwe ziektebeelden.