Deze pagina is alleen toegankelijk voor WIMED-leden

Lamsfilet geparfumeerd met chocolade en geroosterde bloemkool met lentevinaigrette

Beschrijving

Lamsfilet geparfumeerd met chocolade en geroosterde bloemkool met lentevinaigrette

De lentemaand april is de ideale periode voor een stukje lamsvlees. Een smakelijke bron vaneiwitten met een goede biologische kwaliteit waarbij ook de vitamine B-groep rijkelijk aanwezig is. Jonge bloemkool is dan weer rijk aan molybdeen. Dit spoorelement remt de overgang van nitriet naar nitrosaminen in het maag-darmkanaal. Net zoals bij de andere koolsoorten, behoort bloemkool tot de kruisbloemigen en bevat ook sulforafaan. Dit stofje, behorend tot de groep van de glucosinolaten, is bekend om zijn anti-carcinogene werking. Voor een optimaal behoud van de mineralen kalium, mangaan en magnesium roosteren we de bloemkool. Als verrassend contrast oversauzen we de warme groenten met een verfrissende vinaigrette.

Omdat het Pasen is verlaten we even de vastgeroeste associatie van chocolade en desserts. We treden uit onze culinaire comfortzone en werken de saus af met een stukje pure chocolade. Want ook deze bevat supersterke antioxidanten behorend tot de groep van de polyfenolen.

WIMED-lidmaatschap vereist

De andere onderdelen van deze pagina zijn voorbehouden voor WIMED-leden. Log in om deze onderdelen te bekijken (WIMED-lidmaatschap vereist).