Deze pagina is alleen toegankelijk voor WIMED-leden

Carpaccio van rode biet

Beschrijving

Carpaccio van rode biet

 

Ook bij het eFIOW leggen we graag de focus op eenvoudige groentebereidingen die geen uitgebreid boodschappenlijstje vragen. Deze carpaccio van rode biet past perfect in dit plaatje.

De rode gezondheidsparel is het overgrote deel van het jaar verkrijgbaar; tot en met half oktober hebben we nog te maken met zomerbietjes. Ze zijn beduidend kleiner dan hun winterbroertjes en moeten daarom minder lang koken. Ze bevatten ook iets minder nitraat. In de winkel kan je ze herkennen doordat ze vaak in bussels met loof aan worden verkocht. Qua smaak zijn beide types quasi gelijkwaardig. Om echt op de hoogte te zijn van groenteseizoenen en hun respectievelijke vitamine en mineralengehalte verwijzen we graag naar de eFIOW Groente- en Fruitwijzer©.    

Minder bekend is dat ook het blad van rode biet eetbaar is. Het is rijk aan bètacaroteen, calcium en ijzer. Men kan het op dezelfde manier bereiden als spinazie of zelfs rauw in salades verwerken.  

WIMED-lidmaatschap vereist

De andere onderdelen van deze pagina zijn voorbehouden voor WIMED-leden. Log in om deze onderdelen te bekijken (WIMED-lidmaatschap vereist).