MN 124. Maagzuur bepaalt primair een optimale gezondheid

Prijs:€35,00
Afbeelding cover: 
Publicatiedatum: 
10/2017
Aantal pagina's: 
90
Type: 
Monografie
Auteur: 
Walter O.M. Faché
Uitgeverij: 

Publi Media eFIOW, Achterheide 30, 3980 Tessenderlo

1ste uitgave

Prijs: 
35.00 EUR

Een natuurlijke behandeling van brandend maagzuur, een slechte spijsvertering, een ontstoken slokdarm en andere problemen door maagzuur tekort of hypochloorhydrie.

Maagzuur en galvloeistof bepalen primair de optimale aanmaak van de pro-aging hormonen en een optimale spijsvertering.

Reflux van maagzuur wordt meestal verkeerd gediagnosticeerd als teveel maagzuur i.p.v. een hypochloorhydrie of zelfs achloorhydrie toestand. Een hypochloorhydrie of achloorhydrie toestand en een gastro-oesofageale refluxziekte bestendigen enerzijds een onvoldoende aanmaak van gastrine, maagzuur, histamine, pepsinogeen, pepsine, secretine, cholecystokinine, en anderzijds een daling van een gigantisch aantal nutritionele stoffen: vit B12, proteolytische enzymen, Zn, Se, Fe, Ca, B6, vit A, E, foliumzuur, thiamine, riboflavine, niacine, taurine, tryptofaan, fenylalanine, tyrosine, …. Deze kunnen leiden tot zware medische problemen die vaak niet worden gelinkt aan tekort aan maagzuur.

Naarmate de pH stijgt worden de eiwitten onvoldoende afgebroken tot aminozuren en daalt het rendement van de hydrolyse van proteïnen. De mineralen uit de voeding worden gebonden op de niet gesplitste proteïnen en worden slecht opgenomen. Al deze nutriënten zijn essentieel primair nodig bij de opbouw van de steroïdhormonen of als cofactoren bij de synthese van een optimale hormonenbalans bij het verouderen.

In deze nutritionele monografie behandelen wij de oorzaken van een tekort aan maagzuur, de functies van maagzuur, de problemen door een tekort aan maagzuur. Hoe kunnen wij maagzuur verhogen, de synchronisatie tussen maagzuur en bicarbonaat herstellen, de reflux van het maagzuur biochemisch onderzoeken en op een natuurlijke manier de zuurbrand in de slokdarm voorkomen en/of behandelen.