MN 106. Allergieën voorkomen en epigenetisch behandelen

Prijs:€40,00
Ondertitel: 
Epigenetische invloeden van allergenen op het DNA stoppen en je genen zelf manipuleren en hun expressie optimaliseren door orthomoleculaire genetische manipulatie.
Afbeelding cover: 
Publicatiedatum: 
04/2012
Aantal pagina's: 
95
Type: 
Monografie
Auteur: 
Walter O.M. Faché
Uitgeverij: 

Publi Media eFIOW, Achterheide 30, 3980 Tessenderlo

Prijs: 
40.00 EUR

In monografie 106 wordt een essentieel onderscheid gemaakt tussen enerzijds een voedselallergie en anderzijds een overgevoeligheidsreactie, die kan ontstaan t.o.v. één of meerdere voedingsstoffen. Bekende dossiers  zoals gluten- en melkallergie worden vanuit deze nieuwe visie toegelicht.

Allergie is een moderne beschavingsziekte tot op cellulair DNA niveau , veroorzaakt door zowel inwendige als uitwendige omgevingsfactoren, die men  epigenetische factoren noemt.  Zo speelt bijvoorbeeld aanhoudende stress met toenemende cortisol productie en bijnieruitputting als gevolg, een belangrijke rol in het vormingsproces van allergieën.

Ook onze industriële verwerkte voeding ligt aan de basis bij heel wat overgevoeligheidsreacties.
Met een orthotarisch dieet , rijk aan rauwe groenten en fruit zoals ananas, papaya… kunnen we het nijpend tekort aan enzymen opvangen waardoor de kans op immuunsverlagende reacties wordt verkleind.

Bij het orthomoleculair behandelen van allergenen wordt dus niet alleen beroep gedaan op natuurlijke orthoceuticals zoals enzymen, probiotica… maar worden ook manieren om de epigenetische schakelaars te regelen uitvoerig besproken.