Hypothyreoïdie de oorzaak van heel veel degeneratieve klachten

Prijs:€40,00
Ondertitel: 
Oorzaken, symptomen en biochemische regulering van hypothyreoïdie. Hoe controleert de schildklier, de hele stofwisseling en welke rol speelt tyrosine daarbij. De biochemie van de hypothalamus en hypofyse en de schildklierwerking. De schildklier in balans brengen met orthomoleculaire criteria bij hypothyreoïdie.
Afbeelding cover: 
Publicatiedatum: 
11/2016
Aantal pagina's: 
98
Type: 
Monografie
ISBN: 
MN126
Auteur: 
Walter O.M. Faché
Uitgeverij: 

Publi Media eFIOW vzw, Achterheide 30, 3980 Tessenderlo

Prijs: 
40.00 EUR

Veel mensen hebben symptomen die vaak veroorzaakt worden door 
een gebrekkig functioneren van de schildklier: te trage  (hypothyreoïdie) of te snelle (hyperthyreoïdie) werking van de schildklier. De huidige laboratoriumtesten zijn niet voldoende om alle problemen van de schildklier te kunnen opsporen. Door het ‘falen’ van de labotesten voor het meten van de schildklierfunctie, wordt de 
te trage werking van de schildklier als oorzaak regelmatig gemist. 
Hypothyreoïdie is geen besmettelijke ziekte, maar een reeks stofwisselingsstoornissen die de werking van de schildklier aantasten: hypothyreoïdie, hyperthyreoïdie, krop of struma, ziekte van Graves, ziekte van Hashimoto. De meest voorkomende is hypothyreoïdie en 60% van de mensen is zich niet bewust van hun schildkliertoestand.

Hypothyreoïdie is een aandoening, die vaak pas laat wordt herkend, vooral ook omdat de klachten meestal zeer geleidelijk ontstaan. Alle problemen die de schildklierfunctie met zich mee kan brengen, worden veroorzaakt door een biochemisch ontregelen van de hele stofwisseling van het lichaam. Er is een interrelatie van de schildklier met alle endocriene klieren (alvleesklier, bijnieren) en met de lever.

Hypothyreoïdie beïnvloedt de bot- en vetstofwisseling, de afscheiding van maagsap en de intrinsieke factor (vit B12). De functies van de schildklier(hormonen) zijn gigantisch en storten hun hormonale afscheidingen in de bloedbaan, zodat zij naar alle delen van het lichaam worden vervoerd. De schildkliersecretie is essentieel voor elke cel en bepaalt haar activiteit of het metabolisme van elke cel. De belangrijke rol van de schildklier bij hartaanvallen, hoge bloeddruk, de kwaliteit van de huid, artritis, diabetes, longkanker, emfyseem, overgewicht en vroege veroudering bespreken wij als casussen.

Wij onderzoeken de oorzaken van schildklierhormonen tekorten, de gevolgen van hypothyreoïdie en de symptomen die deze ziekte begeleiden.

Voeding, leefwijze, stress, alle epigenetische factoren passeren de revue om schildklierafwijkingen te normaliserenTalrijke trends, tips en belangrijke relaties worden gedestilleerd uit de biochemische, fysiologische en klinische studies.