OrthoModule 4-5-6 - Vruchtbaarheidsproblemen zoals PCOS en endometriose

 

 

Naar schatting kampt 5 à 10% van de vrouwen met het polycysteus-ovarium syndroom (PCOS). 
Het ontwikkelen van meervoudige eierstokcysten gaat vaak gepaard met anovulatie en het toenemen van "mannelijke” lichaamsbeharing.

Vanuit biochemisch oogpunt bespreken we de mogelijke oorzaken zoals:  insulineresistentie, nutriënttekorten (zink, inositol) en onderzoeken we of er een oorzakelijk verband bestaat met het autonoom zenuwstelsel.

Ook endometriose is een chronische aandoening in opmars. Hierbij ontwikkelt zich het endometrium buiten de baarmoeder zoals in de buikholte of ter hoogte van het bekken. Daardoor kan het zich vastzetten op andere organen zoals de blaas.
Wetenschappelijke studies tonen aan dat de inname van voldoende omega-3 vetzuren dergelijke overwoekering kan worden voorkomen.

Naast het uiteenzetten van de verschillende epigenetische actoren (voeding, leefstijl, beweging, milieu, microbioom) verdiepen we ons in de verschillende aspecten die nodig zijn ter ondersteuning van een normale menstruatiecyclus. We onderbouwen welke orthoceuticals ingezet kunnen worden ter bevordering van de vrouwelijke vruchtbaarheid.

Bij deelname aan deze openstudiedag wordt u het congres boek van 
2014 "Libido en vruchtbaarheid" gratis aangeboden.
(ter waarde van €35)

  • Docent: Ir. Angélique De Beule
  • Waar? Gemenestraat 21, 9130 Verrebroek
  • €150 (inclusief gekleurde syllabus, drank) – Reductie €25 voor WIMED  leden
  • Deze studiedag is een onderdeel van Orthomodule 4-5 (Ortho-Biochemische nutritionist '18-'19) en gratis te volgen voor cursisten van deze opleiding
  • Inschrijven? opleiding@efiow.be
Datum: 
zat, 21/04/2018 - 09:00 - 17:00
Locatie: 
Verrebroek