Visie en Missie

eFIOW: Epigenetische Faché instituut voor Orthomoleculaire Wetenschappen

eFIOW is het kennis- en opleidingsinstituut voor orthomoleculaire voeding en metabole geneeskunde, die steunen op de fysiologische en biochemische onderbouwde wetenschappelijke stam, met een verruimende (vertakte) focus op de integratie van de Evidence Based Medicine. Hierbij worden zowel de Newtoniaans denkende klassieke geneeskunde als de hedendaagse complementaire epigenetische en energetische denkende geneeskunde samen geïntegreerd.

Beiden worden de filosofische uitgangsbasis in de orthomoleculaire wetenschappen, die als één van de snelst groeiende wetenschappelijke tak voor de grootste evolutionaire ontwikkeling heeft gezorgd in het medische landschap. Deze schenkt volle aandacht aan externe en interne omgevingsfactoren (epigenetica) zoals voedingsstoffen · biochemische individualiteit · milieutoxinen · stress · sociale relaties · overtuigingen · karakteriële en mentale gedragingen ... die een brug slaan tussen genetica en epigenetica of omgevingsinvloeden met begrip van energetische en kosmologische ondersteuningen.

Onze missie is dan ook om mensen bewuster te maken van hun lichaam & geest om een leven te creëren van gezondheid, geluk en liefde.

Hen te leren hoe ze met integratie van een evenwichtig orthotarisch voedingspatroon, voldoende beweging en een gezonde levensstijl, zichzelf, anderen en hun leefomgeving epigenetisch in balans kunnen brengen én houden.

eFIOW haar uiteindelijk visie bestaat uit het helpen creëren én toepassen van een integrale gezondheidszorg in harmonie met het leven in al zijn facetten.

Met focus op de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen op gebied van nieuwe biologie, cytologie, embryologie, neurologie, Jungiaanse psychologie, subtiele energievelden, kosmologie... is de 25-jarige diepgewortelde orthomoleculaire stam van het Faché Instituut uitgegroeid tot één van de meest volwaardige vruchtbare kennisbomen in de Benelux!