Dans en beweeg mee met het eFIOW!

eFIOW Thema 2016: "Gezond bewegen" voor het goede doel!

Op 19 maart 2016 organiseert het eFIOW haar eerste, grote bewegingsevent in Deinze.

Naast een gezond voedingspatroon, is beweging een belangrijke epigenetische factor voor een gezonde en vitale levensstijl.
Bewegen verlaagt de kans op heel wat degeneratieziekten en versterkt de natuurlijke weerstand van het lichaam. Verder werkt regelmatig bewegen ontspannend en vermindert het de stress.

Het event start met een aantal workshops waar gezonde beweging, ontspanning, plezier en dans centraal staan.
Verder kan je de ganse dag proeven van heerlijke biologische gerechtjes en wordt er doorlopend informatie verschaft over gezonde voeding en beweging aan de verschillende standjes. 
We sluiten de dag af met een groots Folk Bal en live muziek, gebracht door Les Frères d’Echère en Naragonia.

Bovendien gaat een gedeelte van de opbrengst naar een sport-en ontwikkelingsproject voor weeskinderen in Guatemala, waar eFIOW Directeur Angélique, haar reeds jaren voor inzet.

 

 

 

Meer informatie: https://escuelitamatigol.wordpress.com/colectivo-guatebuena/

Wil je er graag bijzijn, schrijf je dan snel in via secretariaat@efiow.be

Programma:

 • 12u30: Deuren open

 • 13u30: workshop 1: 

"Dans jezelf in beweging"

"Dans is een vorm van beweging, letterlijk en figuurlijk jezelf in beweging brengen. Ons lichaam is het wonderlijk gegeven dat onze bewegingen mogelijk maakt. Tijdens de 'dans jezelf in beweging' workshop gaan we bewust aan de slag met bewegingen en wat dit veroorzaakt in ons lichaam en ons voelen. We gaan contrasten dansen en voelen wat dit ons brengt, voelen dat leven bewegen is en bewegen leven."

 • 14u30: workshop 2: 

"Ontspannende inspanning"

In deze les “ de ontspannende inspanning” gaan we aan de hand van een aantal eenvoudige fysieke oefeningen ons lichaam laten voelen wat spanning is, om daarna bewust de spanning los te laten. We zijn ons vaak niet bewust van de hoeveelheid spanning die we met ons mee dragen. We leren je tijdens deze workshop terug het verschil kennen tussen spanning en ontspanning. 

 • 15u45: workshop 3: "Qi Gong"


"Qi Gong is een energetische bewegingsleer bedoelt om de innerlijke rust te vinden en de eigen innerlijke energie te ontdekken en te leren gebruiken.Het zijn rustige oefeningen die op een ontspannen, harmonische en vloeiende manier uitgevoerd worden, in coördinatie met een rustige, diepe buikademhaling."

 • 16u45: workshop 4: "Let's move (together)"

Dit bewegingsuurtje is effectief en vooral heel leuk om te doen! Je lekker in het zweet werken op de beat van motiverende en hedendaagse muziek.

Kortom, een complete work-out waarbij je calorieën verband op een leuke manier en zonder het zelf te beseffen onderga je een intensieve training. Iedere les is een feest!

 

   

Schrijf je snel in, beperkt tot 20 plaatsen per workshop!!!

 

Avondprogramma:

 • 19u00: Folk dans initiatie
 • 20u15: Live muziek: Les Frères d’Echère
 • 22u00: Live muziek: Naragonia
 • 24u00: Sluiting deuren

Prijzen:

 • Deelname aan 1 workshop: 5 euro
 • Deelname aan 4 workshops: 12 euro
 • Deelname aan 4 workshops + dansfeest : 15 euro
 • Deelname dansfeest: 8 euro

Praktische info:

 • Gratis parking
 • Drank en bio-eten ter plaatse verkrijgbaar tegen democratische prijzen
 • Danskledij + handdoek meebrengen

Locatie:

Zaal souplex
Bisschopstraat 6
9800 Deinze

Inschrijvingen en info:

secretariaat@efiow.be
T: 013 29 29 42

ONZE SPONSORS:

* Voor meer info klik op het logo (we zijn nog steeds opzoek naar meerdere sponsors: bij interesse meld je via secretariaat@efiow.be)

     
       
    

Een woordje van de guatemalteekse kinderen:

Vele onder ons leven op straat of werken in de plaatselijke mijnen, dit komt omdat onze samenleving niet rijk is aan sociaal ontwikkelde mogelijkheden, het is een harde manier van leven. Om dit te doorbreken is educatie een fundamentele pijler voor sociale transformatie. Echter zijn we hierdoor afhankelijk van ontwikkelingsprojecten van buitenuit. 
Toch staan wij met onze verschillende achtergronden en levenservaringen op een vrolijke manier in het leven. We dansen, zingen en bewegen door middel van veel te sporten. Dit geeft ons een lichamelijk en geestelijke spirit om een ander leven op te bouwen. Help de kinderen in mijn omgeving om dezelfde kans te krijgen en laten we SAMEN DANSEN voor een betere wereld. 

Onderstaand enkele filmpjes te bekijken over Guatemala 

Wij steunen:

 

Muchas graçias, cariñoso saludo 
A land of smiles

 

Kan je niet aanwezig zijn, maar draag je graag een steentje bij?

Klik hier voor een steunkaart.
En stuur een mailtje met als onderwerp: 
aanvraag steunkaart + het gewenste bedrag.