Data Externe Voordrachten

Het eFIOW - Faché Instituut wordt regelmatig gevraagd om voordrachten te geven voor firma's van de Orthoceutische FirmaRaad of voor andere organisaties, die deel uitmaken van het orthomoleculair Community-Concept.

 

Externe voordrachten 2016

Het autonoom zenuwstelsel & neurotransmitters i.s.w. met Medicavisie - Dinsdag 25 oktober 2016 in Tessenderlo

 

Medicavisie is gespecialiseerd in het verdelen van functionele analyse systemen, Multiscan genaamd. Multiscan wordt ingezet om snel en doelgericht te werken op gebied van preventie, begeleiding en opvolging van patiënten, klanten, sporters, enz.

Het is toegespitst voor zij die willen werken op alles wat te maken heeft met levensstijl, voeding, beweging en begeleiding in therapie. De test neemt 2 minuten in beslag en is gebaseerd op verschillende functionele, fysiologische parameters. De presentatie en de interpretatie is eenvoudig met de bedoeling snel en gemakkelijk een overzicht te bekomen en op te volgen uiteraard dit zowel voor de therapeut, coach, arts als voor de patiënt, klant zelf.

Het eFIOW vzw is het kennis- en opleidingsinstituut voor orthomoleculaire voeding en metabole geneeskunde.

De avond wordt geleid door Angélique De Beule. Ze is directeur en docent bij eFIOW, master in de industriële biochemie, orthomoleculair nutritionist en neuropsyrurg.

Vele lichaamsprocessen vinden plaats zonder dat we daar als persoon iets actief voor ondernemen. Onder invloed van prikkels die gestuurd worden via ons autonoom zenuwstelsel (AZS) is het mogelijk om zonder bijvoorbeeld gewoon te ademen of onze bloeddruk onder controle te houden. Het hiervoor verantwoordelijke AZS bestaat uit het ortho- en parasympatisch systeem die beiden doorlopend actief zijn op hun eigen niveau. Door samenwerking met het hormoonstelsel worden neurotransmitters vrijgemaakt waarbij de werking van het ene systeem kan versneld worden en het andere vertraagd.

Vooral de huidige samenleving vormt een hele opgave voor ons AZS om in balans te blijven. Lichamelijke inspanningen, angsten, stress, medicatie, voeding zijn allemaal epigenetische factoren die ons AZS uit balans brengen en daardoor extra druk leggen op onze organen.

In deze lezing wordt dieper in detail getreden hoe de balans van serotonine, adrenaline, GABA, cortisol, dopamine….opnieuw in orde te krijgen. We baseren ons daarbij op analyses, beelden en bevindingen gemeten vanuit verschillende parameters en weergegeven vanuit het Multiscan systeem.

De avond vangt aan om 19u00 en zal doorgaan in het CC Het Loo in Tessenderlo (de Vismarkt).

De bijdrage voor deze avond bedraagt €50 pp.

Indien u graag deelneemt gelieve een mailtje te sturen naar info@medicavisie.com.  

Uw inschrijving wordt definitief genoteerd bij ontvangst van het bedrag vóór 18 oktober bij:  Medicavisie, Dhr Rubbens, Bankreknr: BE44 413424558145    BIC: KREDBEBB   

Bij verdere vragen kan u terecht bij:
Katja Rubbens -  Medicavisie 0477/27 18 24                   
website: www.multiscanpro.com       

Externe voordrachten                                          2015

 

  • 19 - 22 november 2015 Europees Congres - Brussel

    

   Na het succes van de vorige congressen, is het Pro-Aging-Team blij om aan te kondigen dat de 5e jaarlijkse Pro-Aging Europa Congress in Brussel doorgaat.

   De organisatie verwelkomt verschillende gezondheidswerkers om te spreken over onderzoeken en strategieën met medische therapieën die aging kunnen verminderen, vertragen of zelfs omgekeerde veranderen. Met meer dan 20 internationale sprekers afkomstig van over de hele wereld, is dit Pro-Aging Congres de verwijzing in Europa geworden.
   Klik hier voor een preview van het programma van het Congres: - 19e-21e November.
   Er zullen uitzonderlijke workshops gegevens worden die betrekking hebben op sommige belangrijke thema's zoals een symposium over de schildklier en de veroudering van mannen en vrouwen na de leeftijd van 30.

   Walter Faché zal hier spreken met het volgende onderwerp: maagzuur en galvloeistof bepalen primair de optimale aanmaak van de pro-aging hormonen.

   • NIEUWE datum: zaterdag 24 oktober 2015 van in Crown Plaza Antwerpen 09h00 tot 17h00 - Nutramin

        Hebben kinderen met
        concentratiestoornissen,
        psychopharmaca nodig?

“Een concentratiestoornis heeft een grote impact op het
dagelijks leven van het kind en het vergt veel aanpassing om mee te kunnen komen in de huidige, veeleisende, samenleving. De factoren die een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van een concentratiestoornis bij kinderen, kunnen sterk uiteenlopen en hebben een ingrijpende
inwerking op de psychologie, fysiologie en biochemie van het kind. Tijdens dit congres wordt dit, samen met de complexe orthomoleculaire epigenetische aanpak van revolutionaire stofjes die een ongekende synergie kunnen geven om de concentratie stoornis bij kinderen te voorkomen, uitgebreid besproken om zo concentratiestoornissen en de gevolgen hiervan uit de wereld van
kinderen te helpen.” Lees meer...

Locaties: Conferentiecentrum Drakenburg, Baarn 14 maart 2015
               en Antwerpen: op 06 juni 2015

Tijden:  Beide dagen duren van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Prijs: €85  - Inclusief: Syllabus, lunch, koffie/ thee en borrel na afloop.

Inschrijven? Neem contact met Nutramin op 033-422 00 44 of e-mail info@nutramin.nl.

 

 • Donderdag 29 januari 2015 om 20h00 in Halen (Limburg)

Gratis infoavond gezond ontbijt in samenwerking met welzijnsdienst van Halen

Cornflakes of brood?
Melk of water?
Groenten of fruit?

Gebaseerd op het eFIOW gezondheidsboekje nr.2 "Gezond ontbijten" & de Voedingsdriehoek Faché®, boordevol met praktische tips en aandacht voor glutenintolerantie.

- Datum: donderdag 29 januari 2015
- Aanvang: 20u
- Waar: Zaal Velpe G.C. De Rietbron - Sportlaan 4A
  Halen
- Inschrijven: 013/46 03 78, welzijnsdienst@halen.be

 

 • Maandag 26 januari 2015 om 10h00 in Zaventem - SOFRI

Detoxen: wat, waarom en hoe?
Deze orthomoleculaire voordracht maakt deel uit van het SOFRI voorjaarscongres, dat voornamelijk gericht is naar schoonheidspecialisten.

- Datum: maandag 26 januari 2015
- Aanvang: 10u00, ein de is voorzien omstreeks 12u00
- Waar: Excelsiorlaan 18 - 1930 Zaventem
- Prijs: Gratis voor eFIOW leden die de voordracht willen bijwonen.
         Heb je interesse om het volledige 2-daagse congres bij te wonen, neem dan
         contact op met het SOFRI team
- Inschrijven: voor de voordracht of/en het volledige congres: +32 (2) 880 45 45 
                  info@cosmethica.be

 

Externe voordrachten                                          2014

 

 • Vrijdag 26 september: Magnesium congres Antropia - Driebergen

Op 26 september aanstaande
organiseert VitOrtho, evenals voorafgaande jaren, een congres met de
focus op een actueel onderwerp.
Dit jaar staat magnesium centraal: een indrukwekkende multitasker!

Magnesium speelt een cruciale rol in tal
van lichaamsprocessen. Onder voorzitterschap van Paul Heijer zullen 3 deskundige sprekers de therapeutische mogelijkheden van magnesium presenteren.
Wouter de Jong heeft een
interessant betoog over het
inzetten van magnesium bij (top)sport, Walter Faché
zet uiteen welke rol magnesium
speelt bij diverse biochemische processen in ons lichaam en tot slot gaat Dorothé Lueb in op de effectenvan de therapeutische toepassing van magnesium,
Kortom, een interessant programma waarmee u uw kennis rondom magnesium kunt verdiepen. Uiteraard is  bij de diverse beroepsgroepen accreditatie aangevraagd.
Voor meer informatie en inschrijvingen: klik hier

 • Donderdag 11 september (Lochristi) en dinsdag 16 september (Schilde) organiseert Energetica Natura een avondseminarie met als onderwerp

"Het genetisch potentieel optimaliseren"
met als sprekers: Prof HEOS Walter Faché &
Ir. Christel Stevens

Om verouderingsprocessen te begrijpen is het belangrijk om op celniveau te ontdekken hoe onze cellen verouderen en welke impact zij hebben op het verouderingsproces.
De chronologische en cellulaire leeftijd van een individu kunnen verschillend zijn, de telomere test kan dit verschil meten en kwantificeren.
De lengte van telomeren is een indicator hoe snel iemand veroudert ten opzichte van de normale populatie. De leeftijd aangepaste telomeerlengte is de beste methode, tot op heden, om de biologische leeftijd te beoordelen die de structurele analyse van chromosomale verandering in telomeren gebruikt. Lees meer...

Voor meer informatie en inschrijvingen: (enkel toegankelijk voor professionals)
GRATIS FAX: 0800 800 11
GRATIS TELEFOON: 0800 990 11
seminar@energeticanatura.com

 • Zaterdag 22 maart (Baarn in NL) en zaterdag 17 mei (Antwerpen in BEL) 2014 van 09h00 tot 17h00 - Nutramin
  Bijnieruitputting een stille epidemie. (Prof HEOS Walter Faché)

“Bijnieruitputting of hypoadrenia betekent een tekortkoming in het functioneren van de bijnieren. Dit miskend ziektebeeld is een veelvoorkomend en groeiend probleem in onze moderne maatschappij met een gigantisch ongeloof door de medische wereld. De gevolgen van overbelaste bijnieren zijn niet te onderschatten: financiële verliezen, zenuwinzinkingen en burnout, conflicten in bedrijven en nog zovele problemen. Patiënten met een bijnieruitputting hebben bovendien een groter risico op een hele reeks van veelvoorkomende aandoeningen en ziekten, waarvan vermoeidheid wel de belangrijkste symptoom vormt.” Lees meer...

Tijdens dit congres leert Walter Faché u alles over bijnieruitputting. U krijgt praktische handvatten waarmee u dit probleem in uw praktijk efficiënt te lijf kan gaan.

Locaties: Conferentiecentrum Drakenburg, Baarn 22 maart 2014
                Crowne Plaza Antwerpen: 17 mei 2014

Tijden:  Beide dagen duren van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Prijs: €85  - Inclusief: Syllabus, lunch, koffie/ thee en borrel na afloop.

Inschrijven? Neem contact met Nutramin op 033-422 00 44 of e-mail info@nutramin.nl.

 • Zaterdag 25 januari 2014 om 20h00 in Gent - Werkgroep de Ronde tafel 
  Ontstekingen voorkomen met de voedingsdriehoek Faché (Prof HEOS Walter Faché)
  Uitspraken zoals "De meeste mensen eten te veel, van een vierde deel van wat zij verorberen, leven zij, van het overblijvende driekwart deel leven de artsen", "Houd het hoofd koel, de voeten warm, en prop niet al te vol de darm", "Wie goed purgeert, geneest goed", "De dood huist in de darm" tonen goed aan dat de kwaliteit van de darm een prioriteit moet zijn om gezond oud te worden.  Ontstekingen en oxidaties in de humane weefsels leiden langzaam maar zeker tot kanker, andere degeneratieziekten en tot de dood.  Je kan het uitstellen door bewust te worden van het belang van gezonde darmen. Lees meer...

In samenwerking met Wergroep de Ronde tafel nodig wij je van harte uit !
Plaats: 't Vosken, Sint-Baafsplein 19, 9000 Gent (Vlak bij het belfort en de kathedraal)
Meer informatie (en plannetje enz.): www.astrovdm.com/lectures.htm.
Inkom 10 euro (niet-leden), 8 euro (leden), 0 euro (steunleden).
Reserveren niet nodig.

Externe voordrachten                                          2013

 

 • Dinsdag 17 september (Lochristi) en donderdag 19 september (Schilde) 2013 om 19h30 - Energetica Natura (Enkel voor professionals)
  Terug soepel bewegen, een orthomoleculaire aanpak. (Prof HEOS Walter Faché)
  Kan het degeneratieve proces van artritis en artrose gestopt én omgekeerd worden?
  Reuma komt niet voor bij volkeren die volwaardig natuurlijk voedsel eten.
  Daarom moet de oplossing in de eerste plaats gezocht worden in de orthomoleculaire voeding met de functionele nutriënten. Artritis, artrose en alle vormen van reuma zijn wel omkeerbaar. In dit seminar wordt een orthomoleculaire doorbraak tot soepele gewrichten zonder gewrichtsontstekingen voorgesteld. De onderliggende mechanismen worden besproken, gevolgd door een orthoplan in vier luiken: neuromusculaire spanningen bewust worden, symptomatisch neuromusculair aandachtsluik, het inflammatieluik en het regenererend luik met telkens de geschikte orthoceuticals en de daarbij behorende orthomoleculaire voedingsstoffen. Lees meer...

  Klik hier voor meer info en inschrijvingen.

 • Zondag 06 oktober 2013 om 11h00 in Sinaai (Sint-Niklaas) - Centrum Ananda
  Een gezond ontbijt? Ook voor mij! (ir. Angélique De Beule)
  Gebaseerd op het FIOW gezondheidsboekje nr.2 "Gezond ontbijten" & de Voedingsdriehoek Faché®, boordevol met praktische tips en aandacht voor gluten- en andere voedselintoleranties.
  De hele dag kan je gratis genieten van verschillende voordrachten en workshops ter gelegenheid van de opendeurdag bij Centrum Ananda
  Meer informatie + dagprogramma: klik hier

 • Dinsdag 22 oktober 2013 om 20h00 in Geel - De Plant Aardige kok
  Voorkom darmproblemen met de voedingsdriehoek Faché (ir. Angélique De Beule)
  De Voedingsdriehoek Faché® toont aan dat een goede darmwerking met zo weinig mogelijk verstoringen en vooral een vlotte stoelgang een optimale preventie betekent voor alle ziektebeelden te voorkomen. Alle noodzakelijke voedingsmiddelen met hun belangrijkste fytonutriënten worden op een aangename manier besproken. Lees meer...
  In samenwerking met De Plantaardige kok nodig wij je van harte uit !
  Adres: Bottenhoef 23 - 2440 Geel. Schrijf je in via deplantaardigekok@gmail.com of telefonisch: 0032 (0)496 06 98 80

 • Donderdag 07 november 2013 om 19h30 in Bornem - Bio Shop Bornem
  Voorkom darmproblemen met de voedingsdriehoek Faché (ir. Angélique De Beule)
  De Voedingsdriehoek Faché® toont aan dat een goede darmwerking met zo weinig mogelijk verstoringen en vooral een vlotte stoelgang een optimale preventie betekent voor alle ziektebeelden te voorkomen. Alle noodzakelijke voedingsmiddelen met hun belangrijkste fytonutriënten worden op een aangename manier besproken. Lees meer...
  In samenwerking met Bio shop Bornem nodig wij je van harte uit !
  Adres: Sint-Amandsesteenweg 41-43 2880 Bornem. Schrijf je in via bornem@bioshop.be of telefonisch: 0032 (0)3 296 92 12
 • Woensdag 20 november 2013 om 19u30 in Berchem - Nutrisan
  Glutaminemetabolisme, een eye-opener bij elke orthomoleculaire behandeling
  (Prof HEOS Walter Faché)
  De voordracht accentueert dat glutamine de grootste energieleverancier is voor de darmen
  en de integriteit ondersteunt. Suppletie met glutamine verbetert de conditie van maag/darmen deimmuniteit. Voor de hersenen verbetert het bovendien het
  concentratievermogen en de geestelijke alertheid. Glutamine is een precursor
  van nucleotiden in de DNA synthese, aanmaak van glutathion, foliumzuur, GTF-factor, GABA, alfa-ketoglutaarzuur encreatinefosfaat. Glutamine speelt een onmisbare rol in het
  verwijderen van ammoniak via de ureumcyclus en via excretie door de nieren. De hersenbarrière speelt een belangrijke rol bij het glutaminemetabolisme.De
  indicaties voor glutaminesuppletie zijn gigantisch omvangrijken worden tijdens de voordracht praktischgeïntegreerd in uw praktijk. Glutamine wordt vooral ingezet bij de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, schade aan dedarmmucosa als gevolg van chemotherapie en bestraling, alcoholisme, dementie, geheugenstoornissen, schizofrenie, ADHD, ALS, en nog meer.
  Lees meer...
  Deze interessante avond mag je zeker niet missen, Nutrisan heet dan ook iedereen van harte welkom! Voor meer info en inschrijvingen: Klik hier
 • Zondag 24 november 2013 om 09h00 in Hasselt - Natural® Evolution
  Een gezond ontbijt? Ook voor mij! (ir. Angélique De Beule)
  Gebaseerd op het FIOW gezondheidsboekje nr.2 "Gezond ontbijten" & de Voedingsdriehoek Faché®, boordevol met praktische tips en aandacht voor gluten- en andere voedselintoleranties.
  In samenwerking met Natural® Evolution nodig wij je van harte uit op deze boeiende ontbijtworkshop! Adres: Zaal Crutzenhof, Oude Kuringerbaan 78, 3500 Hasselt.
  Schrijf je in via naturalrevolution@telenet.be of telefonisch: 0032 (0)4 97 530 632
 • Vrijdag 29 november 2013 om 19h00 in Haacht - Sport Light
  Voorkom darmproblemen met de voedingsdriehoek Faché (ir. Angélique De Beule)
  De Voedingsdriehoek Faché® toont aan dat een goede darmwerking met zo weinig mogelijk verstoringen en vooral een vlotte stoelgang een optimale preventie betekent voor alle ziektebeelden te voorkomen. Alle noodzakelijke voedingsmiddelen met hun belangrijkste fytonutriënten worden op een aangename manier besproken. Lees meer...
  In samenwerking met Sport Light nodig wij je van harte uit !
  Adres: GC Den Breughel, Wespelaarsesteenweg 85, 3150 Haacht. Schrijf je in via de website: http://clinicfiow.sportlight.be. Voor meer vragen of info: info@sportlight.be of telefonisch: 0032 (0)478 60 32 46